čtvrtek 29. prosince 2011

Osobní svoboda každého z nás


Psala jsem o tom, že se máte projevit i přesto, že se to ostatním líbit nemusí. Stagnujeme, protože se bojíme opustit známé vody, bojíme se, že ztratíme lásku těch, na kterých nám záleží (a dokonce i těch, na kterých nám zas tolik nezáleží). Vaše duše ale touží po Pravdě, touží vykročit na Cestu. Sledujte znamení...

Každá mince má však dvě strany. Dát svobodu tomu druhému, i když si myslíme, že dělá/myslí/mluví "špatně", je to největší osvobození od vlastního ega. Milovat druhého znamená dopřát mu jeho vlastní zkoušky a překážky. Osvoboďte se od touhy napravovat ostatní, předělávat je k obrazu svému - na druhých Vaše štěstí a bezpečí nestojí. ... Ne, nestojí!

Chovejte se k ostatním tak, jak byste chtěli, aby se chovali k Vám. Skutečně toužíte po tom, aby Vás někdo poučoval, co je správné a co není, aby Vám psal rozmrzelé sms v době, kdy jste přesvědčeni, že se skvěle bavíte, aby Vám někdo kecal do toho, jací byste měli být a kde byste měli být?

Ten druhý nechce Vaše utrpení, Vaše utrpení si způsobujete vy sami tím, že jste myšlenkami v budoucnosti, že se utápíte ve svém strachu, ve své paranoie (Kde skončí mé dítě, když ho nechám nyní chybovat? Jak mi bude přítel v budoucnu oporou, když se chová takhle?).

Samozřejmě, že vy ste katalizátorem změn u těch druhých, ale lze změnit způsob, jakým jim to zrcadlo nastavujeme. Naučte se rozlišovat mezi přáními shora a touhou vašeho vlastního ega.

Sama jsem v tématu nováčkem, ačkoliv jsem byla přesvědčena, že to dokážu - žít a nechat žít. Má duše mi připravuje další a další zkoušky jako potvrzení, že jsem si skutečně vzala ponaučení.

Každý negativní pocit má svého původce, jímž je lpění na čemkoliv... Vesmír ale chce, abychom se osvobodili od touhy něco vlastnit, řídit, už nechce, abychom trpěli pro své falešné představy o štěstí... Totální svoboda v procesu učení a bezpodmínečná láska. Nebojte se, že bez vašeho zásahu se stane něco hrozivého. Co se má stát, se stane, a vy s tím nic neuděláte. Zahoďte zbytečné hadrkování, usmiřte se, žijte v lásce a míru. Žijme v Lásce a Míru. Anamel

Žádné komentáře:

Okomentovat