středa 15. května 2013

Tvorba reality v dualitě (proč je tak důležité přijmout obě strany Života) - Zuzanka D.


Špirála Jednoty
Tento krásný a moudrý článek posílá poutníkům Srdce čtenářka Zuzanka Dičáková, přeji příjemné počtení, stojí to za to. An.
..................................................

My sme sa narodili duálni a prirodzene sa túto realitu snažíme zhmotniť. Príde nám, že práve my sme vyskladaní najlepšie, najoptimálnejšie – to je však len hlavná ilúzia nášho sveta. Snažíme sa, aby sa svet podobal čo najviac nášmu vnútornému svetu. Prečo? Lebo čím viac sa svet podobá tomu nášmu v hlave, tým viac sa cítime byť prijatí, viac sa s ním stotožňujeme a pôsobíme šikovnejší, prosto lepší.

Čo sa ale v skutočnosti deje? Pre zjednodušenie si to môžeme ukázať na „rozprávke“.

Bol raz jeden kráľ, ktorý začal vládnuť so všetkými cnostnými predstavami o tom, ako by mal svet vyzerať. Keďže mal bezpodmienečnú moc, tak si to dokázal presadiť hneď do reality - zhmotniť. Či už to bolo formou násilia, pravidiel, alebo vyzdvihnutím uspokojenia potrieb ľudu... je to jedno. Jeho ciele boli veľmi ušľachtilé, aby bol mier, aby ľudia nestrádali, aby sa mali radi, prosto aby vládlo v kráľovstve dobro... Vyzeralo to všetko tak blažene, tak žiadavo a viacerí by sme s jeho úmyslami súhlasili. No časom sa v kráľovstve záhadným spôsobom začali vytvárať skupinky, ktoré boli pre ich neprispôsobilosť vyradené. Keďže ľudia, ktorí prosto nevykonali „dobro“ hoc aj len raz, boli preventívne vyradení zo spoločnosti, alebo prinajmenšom boli považovaní za menejcenných, skupina odporu rástla. Až to vyústilo do vzbury. Prečo sa to vlastne stalo? Ako to, že v krajine mieru, kde majú ľudia svoje všetky potreby splnené, začala vojna?


Domnievam sa, že preto, lebo kráľ nerešpektoval zákon duality – Jednoty. Ak zoberieme z Jednoty - mier, zákonite vzniká vojna, ak prijímame iba nestrádanie, oddeľujeme od neho strádanie. Ak sa vyžaduje v kráľovstve dobro, vytvárame aj zlo. Lebo jedno neexistuje bez druhého. Je to ako kovová tyč, od ktorej chcete, aby priťahovala kovové čiastočky (tie sú nabité jedným nábojom – pravidlá, systém), ktoré ju obklopujú. Zákonite musíte z kovovej tyče urobiť magnet. Keď sa budeme pozerať správnym smerom, uvidíme, že to krásne funguje, všetko pozitívne sa krásne priťahuje. No nejde vyrobiť magnet iba s jedným pólom. Na tom druhom póle bude stále dochádzať k odpudzovaniu. A čím viac budeme chcieť pritiahnuť tie čiastočky k magnetu, tým viac budeme iné odpudzovať.
Akokoľvek budeme magnet otáčať, stále budeme mať rovnaký priestor, kde sa budú čiastočky priťahovať
a odpudzovať.

V dejinách sa veľa krát opakuje to, že kraľovaním vznikne určíte neblaho (odpudzovanie magnetu) a to chce byt pritiahnuté, pociťujeme to ako našu potrebu, ako naše strádanie. Tak sa zosadí pôvodný kráľ a dá sa na trón nový, s novou víziou, sa presadia nové pravidlá, nové zákonitosti, ktoré síce uspokoja nové strádanie, ale pomaličky vytvárajú ďalšie strádanie. Je to akoby sme otočili magnet o 180°C.

Ako z toho teda von? Ja navrhujem pustiť túžbu tvorenia sveta podľa svojich predstáv, pretože my v dualite
nie sme jednota, ale časť veľkej jednoty. To naše strachy nám našepkávajú, že si veci musíme priťahovať, lebo už máme skúsenosť , že boli odpudzované. Ak si uvedomíme, že keď sa opäť staneme kovovou tyčou bez magnetických vlastnosti, v tom momente prestanú byť veci odpudzované aj priťahované. Prosto nás budú obklopovať. Myslím, že vtedy, budeme môcť prestať venovať našu pozornosť aj úsilie tomu, aby nás veci obklopovali, lebo prosto budú. A my sa budeme môcť začať venovať tomu, k čomu sme stvorení..... tvoreniu nášho skutočného poslania.

Zuzka Dičáková, dicakova(zavináč)gmail.com, prosím neváhajte ma kontaktovať.


Autor článku: Zuzana Dičáková

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě včetně aktivního odkazu na http://poselstviohne.blogspot.cz a jména autora

2 komentáře:

  1. waaaaaw myslím, že som to konečneeeeeeee pochopiláááá...dakujeeeem. milujem tento blog

    OdpovědětVymazat