neděle 17. srpna 2014

I am fucking crazy, but I am free

Žena, která se ztotožnila s rolí oběti a soudce, je více stroj a maska než opravdová skutečná Žena, tak jak ji stvořil Bůh... Žena od pradávna byla tvořivou silou, velvyslankyní míru, hlasem spravedlnosti a sídlem bezbřehosti. Žena nepotřebuje být milována, neboť Ona již láskou je, vždy byla a navždy bude. Ale žena... která milována je - dokáže konat zázraky.
Následující text (pod písní) je úryvkem monologu Lany del Rey k písni Ride. Lana je bohyně ukrytá v těle ženy, stejně jako každá žena, která se skutečně dotkla Života se vším jeho šílenstvím i láskou.
Žena potřebuje slzy, stejně jako smích. Nemluvím o slzách sebelítosti oběti, ale o těch kapkách zrozených v oceánu její duše. Žena se potřebuje očistit od této role, aby skrze sebe mohla očistit tento svět. Její slzy, to bude pláč andělů tohoto světa. Až bude tiše pevně stát tváří v tvář šílenství, které nás obklopuje, už se před tím neuzavře, jen nechá proudit božskou lásku skrze své tělo. Ona často nemá žádný zjevný důvod k pláči, jen někdy cítí tíhu života a vidí za oponu a ví, kolik kroků ještě musíme udělat na cestě k Domovu... Žena totiž ve skutečnosti domov nikdy neopustila, je tady a zároveň tam a volá duše k Návratu do Srdce Univerza, jehož píseň zní v každém jejím smíchu. Smích od srdce, to je cesta domů.
Just ride...

"Mám duši jako chameleon. Žádný morální kompas ukazující sever, žádnou stálou povahu. Měla jsem jen vnitřní nerozhodnost, která byla tak široká a rozbouřená jako oceán. A kdybych řekla, že jsem neplánovala, aby to takhle dopadlo, lhala bych. Protože jsem se narodila, abych byla tou jinou ženou. Tou, která nepatří nikomu, která patří všem, která nemá nic, aby mohla chtít všechno. S hořící vášní po každé zkušenosti a s posedlostí svobodou, která mne děsila tak, že jsem o ní nemohla mluvit a tlačila mne do nomádského bodu šílenství, které mne uchvacovalo a zároveň způsobovalo závrať.
Každou noc jsem se modlila, abych našla své lidi. Nemáme co ztratit, co získat, nic po čem bychom dál toužili - kromě touhy udělat ze svých životů umění.
Věřím v osobu, kterou se chci stát. Věřím ve svobodu volné cesty. A mé motto je stejné jako vždycky: Věřím v laskavost cizích lidí. 

A když sama se sebou bojuji, jedu dál. Prostě jedu dál.

A kdo jsi ty? Jsi v kontaktu se všemi svými nejhlubšími fantaziemi?


Stvořil jsi pro sebe život, kde je můžeš prožít?

Já ano. Jsem kurevsky bláznivá. Ale jsem volná." Lana del Rey

Autor článku: Jana Mráčková, An

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě včetně aktivního odkazu na http://poselstviohne.blogspot.cz.


Děkuji za příspěvky

POZOR - ZMĚNA - ZRUŠEN ÚČET U ČESKÉ SPOŘITELNY, SVÉ PŘÍSPĚVKY POSÍLEJTE NA FIO ÚČET:
  • Fio banka, platby z ČR: 2100410460/2010
  • Fio banka, platby ze SLOVENSKA: 2100410460/8330 

3 komentáře:

  1. Krásné...cítím to stejně tak. První odstavec - a nejen ten - mi mluví z duše :) Kateřina.

    OdpovědětVymazat
  2. ...díky.....bláznivá ale volná.....

    OdpovědětVymazat