čtvrtek 20. června 2013

Slunovratová smršť

23:08: No... toto bude ještě hustý. Storm is comming. Venku se zvedá vítr i energie, v uších hučí, v hlavě vodopády, hlava se mi točí, jak kdybych slezla z kolotoče, srdeční čakra hoří, jak kdyby to byl její poslední výdech, a snad i ta Země se mi nějak hýbe pod nohama, já ani nevim, kde končím a kde začínám, tak asi vlaju v (mimo)prostoru - tak mám tak nějak pocit, že jsme pod palbou velké očisty - každý tolik, kolik dovolí. Přátelé, Slunovrat se blíží a jen bůh ví, co otevře brána na svatýho Jána... Držme si pěsti i klobouky.


23:12: No, jde to i jemně, to je jasný, ALE - když já si tááák ráda ujíždím :D

Kolem půl dvanácté: Ticho před bouří. Venku i uvnitř.

23:40 Aby Fénix mohl povstat z popela, musí být nejprve na popel spálen. Transformace. Změna formy. Ze Života Život.

23:43 Tak že bych se pokusila jít spát?

23:49 Tak ještě pana Ondřeje: ONDŘEJ HABR - ASTROLOGŮV SLUNOVRAT

A je tu letní slunovrat! Slunce přechází z Blíženců do znamení Raka a současně vrcholí (výše už nad horizont nevystoupí a body, kde vychází a zapadá se již neposunou dále na sever). Dokonce v noci je takové světlo, že nevyjdou všechny hvězdy (nenastává astronomický soumrak). Žili-li bychom jen o pár set kilometrů výše, měli bychom místo tmy v noci jen příšeří.

Svým způsobem je letní slunovrat jeden ze čtyř vrcholů roku. Ten z nich, který odpovídá osobní individuaci. Poznání a prosazení svého já a přijmutí úkolů a dalších souvislostí s tím spojených). Čas, kdy jsme nejpohyblivější, nejaktivnější, nejvíc na nohou. Doba, kdy svoji pozornost maximálně přenášíme na okolí. Staré kultury si této doby všímaly a vnímaly i přepólování, ke kterému dochází. Od zimy probíhá kosmický nádech, země je naladěna na přijímání, od slunovratu do zimy bude vydechovat a vydávat (teplo, plody ...). Okamžik mezi výdechem a nádechem, to krátké přehoupnutí ve chvíli slunovratu, to je kosmické zadržení dechu, momentík, kdy se dá naladit na tep a rytmus Země. Proto i v tomto čase probíhaly očisty - ohněm, vodou i ty méně viditelné.

Automaticky budeme vše dělat po slunovratu stejně, ale v jiných podmínkách a prostředí. Zkusme se proto pak na věci, své úkoly, strasti i práci dívat jinak, pokusme se vrátit k tomu, co vázlo a nešlo. je naděje na vyřešení a rozproudění.

Letošní slunovratová doba je okořeněna konjunkcí Slunce s Jupiterem, archetypem našeho bytí a konání s dárcem a tradičně šťastnou planetou. Následující půlrok tak může být ve znamení velikosti, otevřenosti, ale i větší zodpovědnosti. Za sebe - své nitro, rodinu, skupinu, vlast. Za své city a emoce, které budou podporovány, aby se pořádně vzdouvaly a prověřily, na kolik dovedeme být navýši. Již jen náročný dnešek (tj. čtvrtek) toho byl malou ukázkou.

Horoskop okamžiku slunovratu (cca zítra ráno 7,15) s Lunou na konci Štíra slibuje věru nejednoduchý půlrok. Věci se mohou buď svou podstatou a nebo vnějším neopatrným zásahem komplikovat. Co zanedbáme, může se obrátit proti nám. Příznivé konjunkce ve 12. domě ale ukazují, že pokud půjdeme na vše z čistě, čestně a s vnitřním přesvědčením otevřeně, můžeme leccos změnit k lepšímu a vyřešit to, co se s námi už vleče delší dobu, vymanit se z osidel nutnosti věčných opakování.

Hodně štěstí a přeji, ať vám i hvězdy přejí :)


Autor článku: Jana Anamel Mráčková 

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě včetně aktivního odkazu na http://poselstviohne.blogspot.cz.


Děkuji za příspěvky

  • Česká spořitelna, platby z ČR: 1384419103/0800
  • Fio banka, platby z ČR: 2100410460/2010
  • Fio banka, platby ze SLOVENSKA: 2100410460/8330 

Žádné komentáře:

Okomentovat