středa 20. června 2012

Poznej kořeny svého strachu

Strach nás zavádí do takových situací, kdy mu musíme čelit tváří v tvář, abychom tu emoci poznali do hloubky, pochopili a v lásce propustili veškeré příčiny a následky traumat a zakořeněných předsudků. Přehlídneme-li toto volání, budeme stále a stále posíláni do těch samých zkušeností. 

Potlačíme-li strach, utečeme-li před emocí, resp. situací, aniž bychom ji prožili a respektovali, budou se tyto situace cyklicky opakovat v různých formách a intenzitě, abychom to konečně dokázali rozklíčovat, poznali kořeny svého strachu, ať už sahají do tohoto života, ať ji nese naše DNA, lidstvo či sama Matka Země. Není to jen o nás, neseme zodpovědnost založenou na dávném slibu, tak už neutíkejme.

Dokážeme-li mít odvahu k malým výzvám, ve své přirozenosti a čistotě, nebudeme přiváděni do utrpení a nemoci. Život začne být jako zábavná hra plná logických a perfektních hádanek, smyslů, dvojsmyslů a vícesmyslů, kdy každá drobnost, která v nás bude rezonovat, bude mít smysl a nic se nebude dít náhodně, protože uvidíme ty souvislosti.

A tedy nemluvme o tom neustále, nečtěme, nepišme, žijme to!


To je samé blablabla, já tamto, ty tamto, on tamhleto - to nás k Lásce nezavede. 

Máte-li problém s nahotou, vrhněte se do řeky nazí. Jednoduché. Není to tak povrchní - nahota je symbolika otevření a přirozenosti, důvěry, to vše můžou být kvality, které tento jednoduchý "rituál" překonání strachu může postupně přinést do Vašeho života... Hledejte CO JE ZA TÍM... Budete-li brečet, budete-li hysteričtí, je to skvělé, jde to ven, vnímejte to vědomě, neutíkejte před emocemi. Nemusíte být u toho sami, poproste někoho z tohoto světa i mimo něj, kdo Vás v tom podpoří.

A až to uděláte, zkoumejte ty emoce, můžou být drsné, bolestivé, velmi intenzivní, ale zároveň v sobě nesou krásu, krásu vaší duše, krásu jednoho dalšího kroku do vaší celistvosti, kde nejsou otázky a není utrpení. 

Miluji Vás. Anamel Paolina.

Žádné komentáře:

Okomentovat