středa 11. ledna 2012

Jan Bílý o dnešních osobních trendech

Nechci sem dávat články jiných lidí nebo channeling, neboť aktualizace všeho, co mě zajímá, sleduji na několika webech lidí, kteří to zvládají mnohem lépe a mnohem častěji, než bych to svedla já (viz odkazy vpravo:). Často mě něco osloví, ale tohle bych lépe nenapsala a souzní to s tématy, o kterých píšu (navíc to napsal muž). Nicméně doporučuji přečíst článek celý, věřím, že Vás všechny body osloví tak silně jako mě.

Převzato z http://tredoxe.blog.cz/1201/jan-bily-sedm-trendu-2012 (zde najdete zbylé očekávané trendy pro rok 2012, zejm. celospolečenské)
------------------------------------------------------
6. Akceptace svého vlastního stínu.
Dějí-li se nám "hrozné věci", je to zpravidla vpád toho, co nechceme sami u sebe akceptovat - našeho vlastního stínu, zla a temnoty - do našeho života. V minulosti jsme se snažili, být pouze "světlí" - prostě stát na té "správné" straně. Jenomže temnota je součást světla a tím i vždy naše součást. Přijmeme-li svoji vlastní negativitu se všemi důsledky, můžeme ji přestat projektovat na druhé a hledat v okolním světě to, co nás děsí a s čím pak bojujeme, čemu se usilovně bráníme, nebo pod čím klesáme v roli oběti. Naproti tomu, chceme-li být jen "dobří" a "osvícení", musí být někde někdo, kdo je "špatný" či "zatemněný". Jinak bychom nebyli schopni naše světlo definovat. Tmu, bolest, ztrátu, úpadek, zlo a smrt prostě nelze z našeho života eliminovat, protože je to součást nás samých.

7. A především: Nástup ženského principu!
Dostáváte se do chaosu a mlhy? Ztratili jste orientaci, nedostává se vám řešení? Zaručené návody "jak na to" už nefungují? Přestávají být guruové zajímaví? Naskakují vám pupínky, když slyšíte "růst-růst-růst"? Budíte se v noci strachem a ležíte hodiny ve světle Luny bez oka-zamhouření?
Nebojte, jde jen o vpád ženského principu do mužského světa, který pár staletí zapomněl onen ženský princip uctívat. Přečtěte si k tomu báseň geniálního Ranke-Gravese , speciálně onu poslední sloku:
Až k ránu zjevíš se, ó paní,
Jak pocuchaný jeřáb, rudonohá;
Ty, jíž bát se zapomněli,
Je trefíš zobákem jak kopím,
By, děcka, vrátili se domů.

Bohyně je sice láskyplná, ale protože je to bohyně, není pro ni žádný problém, nás pár miliard nechat proskočit skrze obruč, nazývanou buddhisty "bardo", což znamená mezistav. Je to trochu, jako když si naši předci (v konstelacích) mumlají pod fousy, když čekají na naši pokoru: "Když se to nepodaří za života, podaří se jim to po smrti".

No - ale já doufám, že to vše půjde mnohem lépe a hladčeji. A tak Vám tedy, moji drazí, přeji do 2012 "easy living".

Váš Jan

Dodatek, napsaný 29.12. po tom, co mě můj kamarád upozornil na to, že jeden důležitý trend zde chybí: Tak tedy:
7,5. Pro mě je tento bod tak samozřejmý, že jsem ho úplně opominul. Sedmapůltý, ale vlastně první bod je ultimativní a absolutní převzetí zodpovědnosti za svůj život a za vše, co se v něm děje. To samozřejmě neznamená, že bychom bezpráví, nespravedlnost, korupci, atd. měli akceptovat. Tedy - trend je, mít dvě nohy...
Jedna je: "To, co se děje, je výsledek toho, co je uvnitř mě" a druhá noha: "A přesto se ohradím, přesto to od nich nebudu akceptovat!"

Paradox? No, snad byste se v éře Vodnáře nelekli paradoxů :-)))

Jan.

zdroj: www.janbily.blogspot.com
pro web www.cestakmedusi.cz připravila Riama
Děkuji, že přebíráte všechny aktivní odkazy.
Více zde: http://www.cestakmedusi.cz/news/rok-2012-bude-prelomovy-/

Žádné komentáře:

Okomentovat