neděle 20. dubna 2014

Alef - bod smíření a posílení. Easter (Ištar) - zdroj plodnosti a senzuality a životní síly

Krásná synchronicita, následující text se mi ráno objevil na facebookové zdi, zatímco včera jsem použila slovo alef ve svém článku. Modlitbu Alef jsem četla poprvé před rokem a půl, pamatuju si, že jsem seděla ve vlaku a po tváři se mi kutálely slzy, jak jsem si uvědomovala, že je čas opustit starou zatvrzelost a přijmout novou otevřenost. 

Tu sluníčkovost prostě už nikdo nikomu nežere, všichni víme, jaký je svět a jací jsme my. Rozmanití. Když řeknu, že je čas opustit starou zatvrzelost a přijmout novou otevřenost, to pro mne neznamená stát se loutkou, která vlaje ve větru, sluníčkovou tváří, která bude držet své emoce pod pokličkou, když ucítí, že to, co je součástí jejího bytí, odporuje jejím hodnotám - neumím mlčet jen proto, že emoce jsou neduchovní (to jsem mohla zůstat ve slepotě materiálního světa, kde emoce byly zas "nespolečenské"). Rozdíl mezi mým útokem na Igora a jeho útokem na Teal, vnímám, já reagovala na základě jeho činů, on útočil na Teal na základě svých domněnek. Ano, pořád je to útok,  já to beru a učím se z toho. 

Opustit zatvrzelost tedy pro mě neznamená tiše přihlížet bezpráví. Já umím být Ticho, ale tiše? Tiše být neumím, to už jste asi poznali, není to v mé přirozenosti. To pomyslné hovno bych rozmazala po obličeji i sobě, kdybych rozpoznala svou iluzi. Však už jsem to tady párkrát udělala. Opustit svou zatvrzelost znamená postavit se pevně do svého pravdivého Já a to vyjadřovat světu, resp. těm, které to zajímá, nikomu jinému to netlačím. A jestli si to někdo bere osobně, znamená to, že jsem píchla do správného místa, samozřejmě tak je možno mluvit i o mně :)

Alef je bod, kde se střetává minulost s přítomností i budoucností, je to bod, který obsahuje Vše. Alef (kniha) je o muži, co potká dívku, kterou jeho minulé já v jiném čase a jiném prostoru zradilo a upálilo jako čarodějnici. Tohle je její modlitba. I má. Odpouštím pláč a bolest všech žen. A tak se nám tu uzavírá krásný kruh a my můžeme jít dál. My, Moudrost Bohyně, jež naháněla mužům tolik strachu. My, Láska, co se schoulila do kouta, protože nevěřila, že je dost Silná stát za tím, čemu věří, možná proto že až zas tolik nevěřila sama v sebe. Ale i my, Nemlčící... My, všechny tváře Ženy...

Vajíčka a zajíc byly v babylonské a asyrské tradici symbolem bohyně Ištar (Easter) - odtud plodnost a senzualita (která zahrnuje i ten "hříšný" sex), tolik k pokrytectví katolické církve,  která se ani nenamáhala vytvořit nové symboly, jen dezinterpretovala ty staré z dob, kdy lidé byli blíže různým proudům vědomí (tzv. bohové a bohyně). Ježíš a jeho vzkříšení je krásný příběh, ale tyto dny patří více oslavám nespoutané a nespoutatelné Bohyně, z níž se rodí Život.

Hříchy jsou tu od toho, abychom je mohli transformovat na ctnosti. Ze vzteku se stane smíření. Z pýchy povstane pokora a vděčnost... Neseš-li v sobě dar vzteku, znamená to, že máš předpoklady dosáhnout smíření atd. Slovy Zuzanky Rapsové - ať je ten vesmírný kříž pro nás lehčí než Ježíšův dřevěný.

Divokou a smyslnou Velkou Noc! Přeji Vám sílu transformovat své stíny. Je jich tu s námi všemi ještě dost. Ať každý Váš čin odpovídá světu, ve kterém chcete žít.  Jana a duše-v-ní Anamel.

Úryvek z knihy Alef od Paula Coelha

" Osvobozuji se od nenávisti odpuštěním a láskou. Rozumím, že utrpení , kterému se nelze vyhnout, je tu, abych mohla kráčet ke slávě. Chápu, že je vše propojené, všechny cesty se setkávají, všechny řeky tečou do jednoho moře. Proto jsem teď nástrojem odpuštění. Odpouštím zločiny, co byly spáchány, jeden o kterém vím, a druhý o kterém nevím."

Ano, to Duch z ní mluví. Znám toho Ducha i tu modlitbu, kterou jsem se před mnoha lety naučil v Brazílii. Patřil chlapci, ne dívce. Ona však opakovala slova z Kosmu, které stále čekají, aby byla použita, když bude třeba .

Hilal mluví potichu, ale v kostele je taková dokonalá akustika, že její hlas se ozývá ve všech koutech.
◾ Odpouštím slzy, které mě přiměli prolít.
◾ Odpouštím bolest a zklamání.
◾ Odpouštím zradu a lži.
◾ Odpouštím pomluvy a intriky.
◾ Odpouštím nenávist a pronásledování.
◾ Odpouštím rány, které mě zranil\. Odpouštím zničené sny.
◾ Odpouštím mrtvé naděje.
◾ Odpouštím krutost a žárlivost .
◾ Odpouštím lhostejnost a zlovůli.
◾ Odpouštím nespravedlnost ve jménu spravedlnosti.
◾ Odpouštím hněv a špatné zacházení.
◾ Odpouštím nedbalost a zapomnění.
◾ Odpouštím světu všechnu jeho zlobu .

Složí ruce , otevře oči a přitiskne si ruce na obličej . Přistoupím k ní, abych ji objal , ale ona kyvné rukou : " Ještě jsem neskončila . " Znovu zavře oči a zvedne hlavu : " Odpouštím i sama sobě . Ať mi už neštěstí z minulosti netěží srdce . Na místo utrpení a hněvu ukládám porozumění a pochopení . Na místo vzpoury ukládám hudbu, co vyšla z mých houslí . Na místo bolesti ukládám zapomnění . Na místo pomsty ukládám vítězství . "
◾ Budu vědět přirozeně milovat , navzdory vší nenávisti .
◾ Dávat , i kdybych přišla o všechno .
◾ Pracovat s radostí navzdory všem překážkám.
◾ Podat ruku, i kdybych byla sama a opuštěná .
◾ Vysušit slzy, i když s nářkem .
◾ Věřit , i kdyby mi nevěřili .

Otevře oči, položí mi ruce na hlavu a prohlásí se vší autoritou přicházejícím shora : " Nechť je tak. Tak bude. Tak se staň!"

Autor článku: Jana Mráčková, Anamel

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě včetně aktivního odkazu na http://poselstviohne.blogspot.cz.


Děkuji za příspěvky

  • Fio banka, platby z ČR: 2100410460/2010
  • Fio banka, platby ze SLOVENSKA: 2100410460/8330 

2 komentáře:

  1. "SRDNATOST" ;-) PULZUJE V ODVAZNYCH, OTVORENYCH A UPRIMNYCH LUDOCH, CITIM, ZE VIES... AN ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. nadherne dakujem :)

    OdpovědětVymazat