středa 2. listopadu 2011

Čeká nás jiný svět? Naděje pro každého z nás bez zbytečného balastu

Bezpochyby. Každého, kdo na sobě vnitřně pracuje, čeká jiný vnitřní svět. Svět kolem se nijak zvlášť nezměnil. Váš soused je stejně prudérní, vláda stále zkorumpovaná a neschopná, … Měla jsem tu možnost porovnat, jak vypadá svět v blaženosti a lásce a jak vypadá realita člověka naplněného strachem a egem. Byl to pořád ten samý svět, a přece tak jiný.

To je naděje pro každého z nás. A to i pro člověka, který cítí, že ztratil přátele, že jeho práce ho vysává až na dno, že jeho vztah není tím, co si představoval a že není, z čeho by se mohl v životě radovat. To, jak se vidíme v dobách největšího smutku či vzteku, nás nemusí definovat navždy. Bez ohledu na to, co se děje dnes v duchovních sférách, bez ohledu na všechny teorie a návody, tuhle proměnu může zažít každý z nás.

V okamžiku, kdy zmizí Váš strach se 98 % bývalých pocitů stává bezpředmětnými. Strach je přeci jenom o tom, že máme špatný, tíživý, zoufalý až panický pocit z toho, že něco dopadne špatně (aniž byste si uvědomovali, že některé špatně může pro Vás být to nejlepší). Když pochopíte, že není žádné špatně, že jste jen vy a Vaše volba, nebude třeba se už tolik bát.

Věnujte každé ráno chvilku, kdy prosvětlujete jednotlivé části svého těla (zejm. oblast srdce, hlavy a žaludku), poproste o pomoc (kohokoliv, komu důvěřujete - andělé, bytosti přírody, Vaše Vyšší Já, duše) při odstraňování negativních myšlenek a emocí. Dýchejte. Až se odplaví to žvanění ve Vaší hlavě, sledujte tok svých myšlenek. V nich se Vám zjeví, co chcete říct sami sobě.

Vše, co máte, co jste dokázalim Vám přijde skvělé. Věříte skutečně tomu, že vše se stihne a udělá a zařídí tak, jak má, že drobné i větší nuance v realizaci Vašich plánů nejsou životní překážkou, že ať Vás život zavede kamkoliv, chcete tam být. V tomhle světě nejsou pochyby. Nic Vám nedokáže vzít Vaši radost a Vaši energii. Dokážete dávat lásku i tomu, kdo se Vám pro vlastní frustraci snaží vnucovat projevy svého ega.

Čtěte. Čtěte ty knihy, které Vás osloví, protože to jsou ty knihy, které máte zrovna teď držet v ruce. Najděte si někoho, s kým sdílet své pocity a nově zjištěné poznatky. Byť by to mělo být jen na internetu. Někoho, s kým se budete na své cestě vzájemně obohacovat. Mluvte s lidmi, se kterými máte pocit, že máte mluvit. Vaše cesta není stejná jako má, nemůžu Vám dát konkrétní rady, jen tuhle jedinou - vnímejte svou duši, vnímejte symboly, vnímejte významy toho, co se Vám děje v životě, vnímejte, co Vám chce Vaše tělo říct, ...

Po pár dnech cvičení nemáte tuhle blaženost ještě zažitou, je to jen drobný okamžik, malá odměna za práci na sobě, staré programy ve Vás ještě jsou a když Vás něco rozhodí, je vše zpátky ve starých kolejích. Ráno se vzbudíte se svou obvyklou panickou hrůzou, staré zvyky jsou okamžitě zpět (tak rychle, že to fakt nechápete) a jedete na novo, na jednu stranu se cítíte zklamáni, protože "už jste to přeci měli", na druhou stranu si uvědomujete, že chce-li být člověk šťastný, musí chránit své tělo před jedy, a stejně tak mysl, po celou dobu, ne jen v době, kdy vystupujete na pomyslnou horu.

Už jste se toho dotkli, chcete to znovu, chcete to natrvalo. Už to není cesta, o níž nevíte, jak dlouho bude trvat a jestli to na konci vůbec stojí za to, máte jasnou představu. Je před Vámi další zkouška - trpělivost.

Anamel

2 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Chcete uslyšet andělův zpěv? Pouze na www.YouTube-JottaAfan.com
    Jeho slova ve všech písních opěvují celé nebe a hlavně jediného stvořitele všeho.

    Světlo Lásky

    OdpovědětVymazat