čtvrtek 3. dubna 2014

Co dělám pro aktivizaci sebe sama (a glosa k sopkám uprostřed oceánu:)

Než se budu věnovat tématu, chci vám říct, že jsem si koupila letenku na Kanáry, ostrov Tenerife (viz obrázek), stála mě 115 euro a už mám za sebou panický záchvat - přeci jenom je to sopka uprostřed oceánu? Kdo proboha jezdí na dovolenou na SOPKU UPROSTŘED OCEÁNU? :D :D

Aby toho nebylo málo, v den, kdy jsem si letenku koupila mi kamarád pozval do kina - Noe (vody tam bylo dost) a v celém kině na mě zářily upoutávky na film Pompeje. Lze vůbec ignorovat, co si tady odžívám za strachy? Do očí bijící. Moje maminka má klaustrofobii, dnes už mírnější, ale její výstup v "ledové" sauně pravděpodobně baví všechny zúčastněné při vzpomínce ještě dnes, doufám, že nevystoupím z letadla a nezačnu hystericky křičet, držet se podvozku a žadonit, ať mě vezmou zpátky na pevninu... Přeci jenom tam přistanu ještě v době působení nebeské kardinální kvadratury :D Jedu si to tam omrknout (1.-12. 5.), jestli tam náhodou nebudu chtít strávit zimu.

A jak slibuje nadpis - tady je rychlý brainstorming na téma "co dělám pro aktivizaci" - sluníčko, pohyb (i když se egu nechce, tak alespoň protažení nebo 5min. procházka), (ne)smyslné poskakování po bytě a natřásání rukama, nohama (vyklepat to ze sebe:), tanec, čerstvý vzduch (hned po ránu pár nádechů z otevřeného okna), příroda (i kdybych se tam měla doplazit a jen si lehnout do parku), rozverná hudba, přátelé, dostatek pitného režimu - myšleno čisté vody (třeba s trochou sedmikrásek), zařazení do jídelníčku více čerstvého ovoce a zeleniny, překonání se a udělání něčeho, co delší dobu odkládám (pro pocit nového osvobození = nával energie), naučit se něco nového, narušit stereotyp, udělat to, čeho se bojím, smích dětí (aspoň ve formě youtube videa, když žádné není po ruce), udělat cokoliv pro tělo - zdravého (koupit si např. detoxikační čaj, teď na jaře čerstvé kopřivy mňam), pečujícího (sebe-masáž končetin a obličeje, např. kokosovým olejem), vášnivého (orgasmus je výborný pro aktivaci a rozproudění energií v těle zdravým způsobem), činnosti, které mám ráda - pro mě psaní; studená voda po ránu na obličej nebo kdykoliv na ruce (energetická aktivace), koupel v soli s éterickými oleji, průzkum secondhandů a posilování souladu mé vnitřní podstaty s mým vnějším vzhledem (nojo - normálně se čančám), bazén + sauna,  chodit spát před půlnocí a vstávat v pravidelnou dobu (pro mě 7. hodina, o víkendu kolem osmé, spím 8-9 hod. denně, s prodlužujícím dnem to bude méně), ranní cvičení (prvních 21 dní bylo nejtěžší, začala jsem 2minutovým cvičením, dnes je toho víc, pomohla mi skolanavyku.cz) klábosení s přáteli (nová témata, podněty, pohledy - ano, jsem kavárenský povaleč)... No, stopro jsem neřekla všechno, je je jen rychlý výcuc. Co děláte vy?

Autor článku: Jana Anamel Mráčková 

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě včetně aktivního odkazu na http://poselstviohne.blogspot.cz.


Děkuji za příspěvky

  • Fio banka, platby z ČR: 2100410460/2010
  • Fio banka, platby ze SLOVENSKA: 2100410460/8330 

1 komentář:

  1. Super návod, mám to podobně, jen to dodržovat. Díky! :o)

    OdpovědětVymazat