čtvrtek 19. září 2013

21 dní k přeprogramování duše - odhazuji nepotřebné, přijímám podstatné

Už je to 21 dní. Tolik prý stačí k přeprogramování duše, k opuštění starých programů - to byl můj vnitřní cíl, jít po jednadvacet dní... Můj batoh je o pár kilo lehčí, jak jsem během cesty odhazovala "nepotřebné", už nemám šampon, pláštěnku, kolíky a spoustu jiných věcí, nemám opalovací krém (zato mám spálený nos) a předevčírem jsem ztratila i pastu. Vše, co potřebuji, se vždy objeví hned vedle mě. Tak jako vedle každé otázky leží už i odpověď. 

Někdo na caminu řekl, že čím méně s sebou máte věcí, tím více důvěřujete životu. Dlouho jsem se rozhodovala, zda nepošlu poštou do Santiaga počítač a foťák, protože jsem většinou stejně příliš unavená na to, abych psala, ale jednoho dne jsem se probudila a pocítila, že to jsem já, spisovatel a inspirátor, tohle je minimum, které potřebuji ke svému životu, abych byla já, můžu smrdět, ale musím psát :) ... přijala jsem to a od té doby je batoh pocitově lehčí... jaká symbolika, že? (a přesně teď mi přinesli k snídani obří topinku a máslo se srdíčkem, con corazon, ta topinka je delší než můj počítač, teď nepřeháním, a to všichni varují, že dáte-li si na caminu desayuno, snídani, dostanete ke kafi malou topinčičku, ale dneska mi to bylo jedno, chtěla jsem si tu něco dát, a tím přispět, protože mi včera v totálním vyčerpání poskytli střechu nad hlavou, ačkoliv už asi letos s ubytováváním skončili).


Myslím, že každý, kdo se vrací z cest (nebo z nějaké neobvyklé zkušenosti), je trochu jako když se vrátí nový klíč do staré klíčové dírky, můžete se snažit, jak chcete, ale jedno do druhého nepasuje.

Snad jeden splněný sen inspiruje druhé ke splnění těch vlastních... Když něco v hloubi duše cítíte... a i když se toho obáváte, je to pro vás to nejlepší...

Udělala jsem rozhodnutí, koupila jsem si zpáteční letenku na 16. 10. Šlo to jako po másle, jak říká Osho - ovoce, když je zralé, jednoduše spadne ze stromu. A pořád tu máme ještě 4 týdny... Taky jste tak zvědaví?


Autor článku: Jana Anamel Mráčková 

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě včetně aktivního odkazu na http://poselstviohne.blogspot.cz.


Děkuji za příspěvky

  • Česká spořitelna, platby z ČR: 1384419103/0800
  • Fio banka, platby z ČR: 2100410460/2010
  • Fio banka, platby ze SLOVENSKA: 2100410460/8330 

1 komentář:

  1. Ahoj Anamel x).
    Nebudeš tomu věřit. Minuli jsme se..řekněme...o pár dní. Před polovinou srpna jsme s přítelkyní přistáli v Barceloně, stopem dojeli do Pamplony a odtud šli směr Santiago pěšourem nějakých 720km, zasnoubili se, před pár dny jsme dorazili domů do našeho nového bytu a dnes si zařídili net, abychom zjistili, že podstupuješ to samé, jako my x).
    Jestli jsem z letmého pročítání článků správně pochopil, máš v Santiagu ještě spoustu času. Nezahálej, jdi ještě tři dny dál do Finisterry - na konec světa. Nezažil jsem nic krásnějšího. Našli jsme si tam na pláži svou vlastní hřebenatku x). Krom toho to není až tak frekventované. Pokud si dá člověk trochu záležet a hledá, tak uteče tomu businessu a je to opět o dobrých srdcích...x).
    Přeji mnoho krásných a osvícených kroků,
    Fáďos

    OdpovědětVymazat