čtvrtek 21. února 2013

Anamelí glosa, 20. 2. - o pantoflích, náhodách a eko/biospotřebiteli

Den zrození je zároveň den smrti, odcházíme, abychom mohli přijít... Moje maminka řídí v pantoflích, dlouho říkala, že jednoho dne si určitě do práce zapomene vzít boty... myšlenky > slova > čin = ten den nastal dnes :D ... Chtěla jsem jí půjčit moje, ale pak mi tak nějak došlo, že bych byla bez bot já, tak jsme šli koupit nové, jak cupitala po Andělu v roztrhaných pantoflích, neustále remcala "Všichni se na mě dívají." Věděli jste, že i když je na výrobku napsáno 100 % bavlna, na cedulce se drobným písmem skrývá "Obsahuje 2 % elastanu". Elastan při každém praní uvolňuje do textilie nové a nové chemikálie. Přírodní spodní prádlo... Chci toho opravdu tolik? V Lindexu jsou schopni dovést snahu vyhovět zákazníkům typu "já" ad absurdum "100 % BIO bavlna s 2 % elastanu", tímto zahajuji nový anamelí seriál - Ochrana chudého eko/bio spotřebitele, aneb nástrahy komerčně konzumní džungle" :D Maminka mě na rozloučenou políbila a říká: "Dneska potkáš toho pravého." A maminka má vždycky pravdu, víte? Pak dodala: "Hlavně ho nepoblej, oni ty náhody jsou občas zajímavý."

Autor článku: Jana Anamel Mráčková 

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě včetně aktivního odkazu na http://poselstviohne.blogspot.cz.


Děkuji za příspěvky - č.ú. 1384419103/0800



5 komentářů:

  1. Dvě procenta jako bonus, zajímavé :-) Zatím jsem zkoumal jen (p)otraviny, teď vidím, že budu prohlížet i slipy :-D
    P.S. A potkala? ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí u mne zkoumací fáze pomalu končí (je to dost časově náročné) a nahrazuje jí tzv. intuitivní nakupování - vezmu do ruky, co na mě "svítí" z regálu a pak jen překontroluju, že je vše v pořádku. Kupodivu se vždycky trefím.

      Mnooo, co myslíš? :D Celý den jsem koukala kolem sebe, koho bych mohla úspěšně pozvracet... ale pak jsem si vzpomněla na článek Bohyně se nesnaží...

      Vymazat
    2. :-D
      Jj, intuice ví, co je pro nás nejlepší. Ať jde o potraviny, nebo o vztahy...
      Tak hezký večer a díky za tvoje články!
      Hezký večer, Petr

      Vymazat
  2. Na mňa z regálu nesvieti, ale intuícia pracuje a s elastanom sa furt škrabem... Pri potravinách čítam i to nečitateľné malilinké, a pritom sa pýtam - píšu tu vôbec pravdu ?
    Ale predvčerom som kúpila intuitívne a náhodou jogurt z z ovčieho mlieka, a normálne ako kedysi keď som bola malá bol nie v kelímku ale v skle.
    No stál vašich cca 60 korun, nuž ale bol na 2 dni...
    B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že se pomalu učíme rozpoznávat kvalitu nějakým vnitřním "měřítkem" - a pak jsme si ochotni bez výčitek připlatit - já mám takový pocit jakoby mne snad všichni andělé hlídali, abych neutratila zbytečně velké peníze za něco, co se tváří "bio/eko" a není... v nákupech mám opravdu štěstí.

      Vymazat