čtvrtek 2. srpna 2012

Znát citát neznamená prožít jeho poselství

Přidávám sem pár myšlenek, které mne poslední dny vedly k mnohým uvědoměním. K některým dávám svůj komentář. S citáty je to tak jako se vším - znát je neznamená prožít jejich poselství ve vlastním životě a v emocích... A proto každý citát může mít tolik významů, kolik je životů. S Láskou Anamel

Nezáleží na tom, jací jsou ostatní, ale jací jsme my. Nezáleží na tom, co dělají ostatní, ale co děláme my.

Nikdo nemůže dosáhnout rána, aniž by prošel nocí. (Khalil Gibran) 

Jen proto, že to dělá někdo jiný, neznamená, že jste zproštěni viny. (A ačkoliv vina neexistuje, pokud ji cítíme, ukazuje nám nesoulad v nás, na který máme pohlédnout. I temný čin i vina z něj nás vedou do existence, kde temný čin a vina existovat už nemusí. An.)

To, co nesnášíte na ostatních a nejsilněji na to reagujete, najdete i v sobě. (Eckhart Tolle) Může to být také aspekt, který v sobě potlačujete a který chce napovrch (příliš upjatí lidé jsou provokováni vášnivými milovníky života, ego si to vždy obhájí, pomůže nám najít důvody, proč naše hledisko je správné a proč je možné odsoudit druhého, nikoliv sebe). An.


If you cannot be a poet, be the Poem! (Když nemůžeš být básníkem, staň se básní!)

Nebude ještě osvícen ten, kdo si představí osvícenou postavu, ale ten, kdo si uvědomí tmu. Carl Gustav Jung (Novoucestou.cz)

Cesty mohou být různé, každý chodíme v jiných botách… Ale víte, jak poznáte, že vaše cesta vede správným směrem? Že se opravdu něco ve Vás mění, že Vaše vědomí roste? Začne se Vaše „vnitřní“ posilovat, stávat se nezávislým na „vnějších“ podmínkách. Uvnitř sebe začnete pociťovat volnost, LEHKOST a mír. Přestanete mít potřebu věčně obhajovat své postoje a cítit se být ohrožený „vnějšími“ podmínkami. Tento proces mění Vaše energetické tělo a zbývá pak už jen krůček k tomu, kdy začnete měnit i svůj „vnější“ svět. Svobodně tvořit svůj svět. Taková je cesta za celistvostí… (Facebook - Šamanismus) - A já dodávám - Sami víte, jestli je to lehkost bytí, nebo jen další iluze/ustrnutí... ve Vašem srdci je odpověď, tak mějte odvahu ji vidět! Mnoho z Vás se změnilo vnitřně, ale ještě nemáte odvahu vynést to na povrch... Kdo je upřímně na Cestě, začíná si alespoň matně uvědomovat, v čem spočívá jeho dar.

Rozvíjajúci sa kvet nerobí nijaký hluk, lebo krása, pravé šťastie a pravé hrdinstvo sa v dennom svetle prejavujú mlčky. (Wilhelm Raabe)

‎Omyl je pro život právě tak důležitý jako pravda.

Říkat pravdu v čase všeobecného klamu je revoluční čin. (George Orwell)


Žádné komentáře:

Okomentovat