čtvrtek 20. března 2014

Přechodový rituál jarní rovnodennosti 2014

VEČERNÍ AKTUALIZACE, 21:21 :)

Děkujeme všem za propojení, zítra ráno dodám ještě nějaké informace, jak vy-užít spojené energie (ke kterým se stále můžete připojovat, je to krásnobarevná mlhovina našeho společného zdravícího se "my"), dnes už si jdu užívat postelového království, mýt se nebudu, voním ohněm.


Celý život sním o věčném jaru, mám o něm sny a vize - a vždy to bylo tak nějak vzdálené, nedosažitelné, nostalgické, blažená vzpomínka, možná na budoucnost... a hle - energie jara v mém srdci je stejná jako ta, která nyní přichází poslední dny s rovnodenností za Zem, je podobná vibraci, jíž vibruje Země od svého jádra, skrze půdu, stromy, vše živé, tedy vše. Věčné jaro. Jaro duše. Rozkvět.

Přechod. Dnes můžeme projít symbolicky bránou, která se za námi zavře, a nic, co necháme vědomě za sebou, už nebude mít vliv na náš další život - bude to uzamčené zámkem času tomu, kdo se plně z hloubi duše rozhodne vstoupit do dospělého stádia zhmotňování své duše - jako obraz, který jste domalovali, bude i váš naplněný osud vložen do rámu a vyvěšen v galerii příběhů Univerza. Krok vpřed. Budeme zakotveni do nového způsobu života tam, kde jsme se rozhodli již netahat s sebou lekce minulého cyklu a používat je jako výmluvu, proč něco nedokážeme (odpustit, změnit, začít, ...). To je jediná podmínka, kterou vyžaduje váš karmický osud - propustí nás jedině tehdy, přijmeme-li zodpovědnost za sebe, myšlení, své cítění a činy. Jen my sami jsme zodpovědni za svůj pocit životní radosti.

Podzim a zima, a vlastně celé poslední dva roky jsou ve spirálovité zkušenosti duše odrazem toho, co za lekce zakoušel náš Duch, ukázaly, co chce býti zanecháno před branou do symbolického dalšího jara duše, zrození, rozkvětu naší esence... Jak nahoře, tak dole a tady dole bude žité už jen to důle-žité. 

A můžeme to tam nechat ležet pouze, pokud k tomu nechováme žádnou emoci - lásku, ani zášť. Prostě pokrčíme rameny, odložíme kufry a řekneme: "Díky, ale stačilo, teď už půjdu nalehko." Avšak nenalhávejte si, že tam dokážete nechat něco, k čemu jste stále připoutání, nezavírejte oči před realitou a přijměte své současné a budoucí lekce za své, strážce času neoklamete. Dnes se narovnejte a podívejte se zpříma do očí svému dospělému Já.

Nabízím všem, kdo se chtějí na dálku připojit k našemu přechodovému rituálu na Práchni v Pošumaví, napište mi skrz formulář vlevo nahoře nebo na email anamel.web-gmail.com vaše jméno a čas, kdy se k naší společné energii máte v plánu připojit, ideální je dnes v 17:45, ale můžete se připojit později, i zítra nebo v sobotu, kolektivní energie bude po tyto dny aktivní a, i když se připojíte později, vaše energie bude dnes v čase přechodu zaznamenána do obecného bezčasí. Na "čase" nezáleží, pouze na vašem projeveném rozhodnutí. Pokud mi v mailu pošlete i aktuální fotografii, umožní mi to vytvořit silnější propojení s vaší energií a zvýšit tak potenciál společného uzdravování. Už jsme poměrně velká skupina lidí z různých míst.

Nemusíte se všichni znát navzájem, abychom byli propojeni, budu v rituálu fungovat jako energetická kotva, stačí, když se naladíte na mě (viz foto). Vytvoříme tak kolektivní energii, do níž budou přijaty všechny čisté záměry. Napojit se na nás můžete i bez emailu, ale s vědomím to bude samozřejmě silnější.

Cílem rituálu je podpořit se navzájem energií, spojit své síly a moudrost našich lekcí, každý z nás něco zvládá dobře a s něčím jiným se potýká, můžeme si pomoci navzájem předat "řešení" - tedy zdravé plynutí energií.

Udělejte si rituál sami či s přáteli u vás někde v přírodě nebo kdekoliv, kde se budete zrovna nacházet. Může to být pět minut nebo půl hodina, jak to ucítíte.

Obecné téma rituálu 

Přijetí své vlastní dospělosti (v naší společnosti chybí přechodový rituál, kdy odevzdáváme roli dítěte a přijímáme plně zodpovědnost sami za sebe, získáváme tak tím svobodu, ale ztrácíme nárok chtít po někom jiném než po sobě sama, aby se o nás postaral, aby uspokojil naše potřeby, tedy nezáleží, jestli nám je 18 nebo 50, nejde tu o věk, ale o bod rozhodnutí v životě). Od této chvíle již nemůžeme využívat své rodiče a lekce své minulosti jako výmluvu a definování dění v našem v životě. Stáváme se čistým papírem a naše zkušenost nás posiluje, nikoliv oslabuje.

Tímto se vzdáváme možnosti jakékoliv výčitky či lítosti směrem k rodičům - pozemské matce a otci a také k Zemi (jejím podmínkám, dobru i zlu projevené lidstvem) a Duchu (již nebudeme využívat vyšší moc jako výmluvu ve svém životě, jako něco, na co můžeme kdykoliv ukazovat - ty, ty, jenom ty za to můžeš, ty řídíš můj život a tedy já jsem jen oběť tvé vůle, která se mi jeví jako dobrá nebo zlá dle soudů mého ega).

Toto téma doplníte každý svými vlastními záměry.

Rovnodennost je čas, kdy síly dne a noci jsou vyrovnány. Je to harmonie, ukotvení, dokonalá rovnováha duality - vrchol pozemské zkušenosti.

Průběh propojení
My budeme na energetickém místě zvaném Prácheň, která sama o sobě je místem, kam "padá" cokoliv, co tíží, takže skrze nás si Země vezme všechny naše i vaše přebytečné náklady a přetransformuje je do energie, která bude pohánět rozkvět budoucnosti planety Země.

Jak symbolicky odevzdáte své "kufry" a co nového budete vítat v životě, je jen na vás. My zapálíme oheň, vodu naplníme květy, v ohni spálíme své pochybnosti, aby se z nich stala víra a vědomí, a zemi odevzdáme tíhu života, aby se náš krok životem stal lehčím. Já pak vytvořím energetický prostor, do kterého se budete všichni moci připojit, bude to jako frekvence rádia, na kterou se budete moci naladit skrze myšlenku na mě. Ten prostor bude existovat i po skončení rituálu, takže pokud si vzpomenete později, můžete se stále připojit, vliv našich společných energií nás bude léčit ještě příští dva tři dny, postupně bude prostor slábnout, až se rozplyne, pokud to neuděláte dříve vědomým rozhodnutím.

V 17:45 začneme s meditací - a tady bude důležité naše propojení. Následující meditace je jen ukázkou, nechte, ať vás vlastní vize vede, důležité je, že cosi za sebou necháme, společně se po-zdravíme a projdeme branou, brána se zavře a my se ocitneme v krajině svého srdce. Jde tu o prožitek, který se následně bude moci manifestovat ve vašem životě.

Představte si bránu, která bude blízká vašemu srdci, v ruce držíte kufr, možná kufry. Jdete k bráně, všímejte si prostředí, které o(d)pouštíte, a možná po cestě potkáte nějakou osobu, která s vámi bude chtít mluvit, možná vás bude přesvědčovat, abyste jí neopouštěli, nebo že si nezasloužíte projít branou, je to dítě, žena, muž, stařec? Jaké přesvědčení ve vás zastupuje? Nalezněte svůj soucit a odpovězte jí moudrostí svého srdce, dospělostí své duše, hrdostí svého rozhodnutí. Rozlučte se již bez emocí a neohlížejte se. Dojdete před bránu, cítíte, jak vám bije srdce, bije radostně skrze celé tělo. Podíváte se na své kufry s něžností svého srdce, položíte je a s vděčností je pohladíte, už není důležité, co v nich je, je tam to, co má být. Kufr necháte ležet na zemi, narovnáte se a hrdě se postavíte. V tu chvíli si všimnete lidí kolem sebe, to jsou všichni stejně odvážní a krásní jako vy. Pokyneme si navzájem a řekneme: ZDRAVÍM VÁS, PŘÁTELÉ! Zdravím Vás, a tedy uzdravuji, neboť vy jste já a já jsem vy. Chytnete se za ruce a společně projdete branou, která se za vámi uzavře a mizí. Nyní jste doma. V domově svého srdce, prozkoumejte jej, užijte si jej. Jsme tam společně. Každý sám za sebe, ale společně. Všimněte si, že na krku vám visí klíč, klíč je od domku se zahradou, vidíte? To je vaše místečko - sem se můžete kdykoliv v meditaci vrátit, když se budete potřebovat naladit na krajinu svého srdce.

A pro dny budoucí - nezapomeňte, že domov potřebuje péči. Pečujte o své srdce... S láskou se těší na propojení Vaše An, Vaše duše-v-ní...



Autor článku: Jana Anamel Mráčková 

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě včetně aktivního odkazu na http://poselstviohne.blogspot.cz.


Děkuji za příspěvky

  • Česká spořitelna, platby z ČR: 1384419103/0800
  • Fio banka, platby z ČR: 2100410460/2010
  • Fio banka, platby ze SLOVENSKA: 2100410460/8330 

2 komentáře:

  1. Já teď Birdy - Light Me Up poslouchám 3dny v kuse :D
    Miluju tu skladbu <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je mi "náhodička" - mě se dokonce dneska spustila sama. Myslím, že přesně nese energii dnešního dne... Zdravím <3

      Vymazat