pátek 12. dubna 2013

Pět zákonitostí nového bytí


Tento krátký seznam, který jsem publikovala před pár dny, dávám jako samostatný článek, protože tyto pravidla považuji pro své bytí za zásadní. Jdu-li totiž proti nim, projeví se to v emocích jako frustrace, v solaru jako bolest a na těle pocitem nezvladatelné únavy a bolestí bez zdánlivé příčiny. Ještě loni, když jsme se zpronevěřovali sami sobě, výsledek se projevil "někde a někdy", aniž bychom si uvědomovali spojitost, vzdálenost mezi příčinou a následkem se však zkracuje na minimum a nedodržování těchto hodnot začíná být pro Světlonoše dokonce životně nebezpečné - opakující se negativní zkušenost v životě, ztráta chuti do života, pocity marnosti, absence radosti a následně zacyklení ve "starém" a stále prohlubující se ponor vedoucí až k permanentním depresím.
  1. Já mám hodnotu a důvěřuji tomu, co si myslím, co cítím a čemu věřím. Za tím si stojím v pevnosti své duše, neboť bůh je ve mne jako já.
  2. Mám své hranice, a i když jejich dodržování se může druhým zdát až nesmyslné - pro mne je to životně důležité, neboť jejich překračování zabíjí mé spojení s duší.
  3. Nejsem zodpovědná za zkušenost ani za pocity druhých. A nemilosrdně a bezpodmínečně se odpojuji od všeho, co není mé.
  4. Nevstupuji nikomu do zkušenosti, nepřebírám za něj zodpovědnost a nesnažím se vyřešit jeho problémy. Pokud mám konat z vůle univerza, ucítím to až v morku kostí.
  5. Je nepokorou odmítat dary univerza, ať přicházejí pro nás jakkoliv nesmyslnou cestou. Jsem zodpovědná kráčet cestou, která mi byla předurčena, a k tomu potřebuji dostatek všeho.


Autor článku: Jana Anamel Mráčková 

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě včetně aktivního odkazu na http://poselstviohne.blogspot.cz.


Děkuji za příspěvky - č.ú. 1384419103/0800


5 komentářů:

  1. Pozoruhodné ...
    Musel som si ich prečítať mnohokrát a hlavne sa vcítiť do tých viet , lebo ich forma sa mi nezdá prívetivá . Avšak obsah , po mnohonásobnom prečítaní , mi začal naznačovať určitý rozmer , priestor , ktorý vymedzuješ a bytostne chrániš . Dobre , rešpektujem , ale ako to korešponduje s Tvojimi ponukami ? Alebo som to čítal málo krát , nepozorne , ne-dostatočne-vedome ?... MiroSkopanic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je velmi jednoduché vysvětlení, Miro :) Mohla bych být léčitel, všichni máme v podstatě tyto schopnosti více či méně rozvinuté, já jsem se ale rozhodla pro méně invazivní metodu - stala jsem se průvodcem a inspirátorem, mohu druhého vést k vyššímu vědomí a inspirovat svými vlastními zvládnutými lekcemi, vidím v druhém jeho nejvyšší potenciál, a tím směrem se mu snažím ukazovat cestu, ale nejsem zodpovědná za to, jestli a jak k němu dojde, tedy podávám nástroje a vysvětluji, jak s nimi zacházet, jestli s nimi druhý zachází už ale není má zodpovědnost, to neposuzuji - tím se stává druhý zodpovědný za svůj život a získané poznání a růst je trvalé a nikoliv krátkodobé, jaké poskytují různé metody pasivního růstu, získaná energie a poznání jde příjemci, nikoliv mě jako průvodci. Mnoho současných učitelů a léčitelů pracujících z ega a z přesvědčení, že jsou lepší než ti, s nimiž pracují, si vezme peníze nechá klienta po krátkém opojení vyzvednutí do vyššího vědomí bez energie a poznání, načež přichází kocovina a klient se nutně musí vrátit - léčitel se tak stává nutností (závislostí), nikoliv možností, nabídkou... samozřejmě i já jsem člověk a učím se, ale to známé buddhovo "lepší než hladovému darovat rybu je naučit ho ryby lovit" se mi stává nejvyšší metou, o kterou se vědomě snažím každý den. ... Nevstupování druhým do zkušenosti pak znamená práci bez nátlaku, bez po(od)suzování, bez osobní zaujatosti, - totiž jestli pak člověk bude ryby lovit nebo dál plakat, že má hlad, je už jen na něm.

      Je to tak srozumitelné?

      Vymazat
  2. ... ZROZUMITELNE :)(: POZDRAVUJEM ...

    OdpovědětVymazat
  3. UPLNE super odpoved,,jasna a strucna..POChopitelna aj pre mna....

    OdpovědětVymazat
  4. velmi zrozumitelné...aj ja dakujem cmuk

    OdpovědětVymazat