sobota 16. února 2013

Video-inspirace č. 1 - Anamel a obyčejný život plný zázraků

My jsme ti, na které jsme čekali. Na pozadí Pekla můžeme prožívat Ráj, stačí otevřít oči mysl i Srdce...




Autor článku: Jana Anamel Mráčková 

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě včetně aktivního odkazu na http://poselstviohne.blogspot.cz.


Děkuji za příspěvky - č.ú. 1384419103/0800



3 komentáře:

  1. ...ANO JABLCOK JE DOST... VSETKYM PRE RADOST :-*

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Anamel, dovolte mi tak trošku reagovat. Taky jsem měl mnohdy pochybnosti, zda mohu zasahovat do životů druhých minimálně vyjádřením svého názoru. Po mnoha a mnoha necitlivých reakcích a jejich následných důsledcích jsem si vysledoval takovou věc : jsem-li v blízkosti druhé osoby účasten jakéhokoliv názoru na cokoliv, jsem tu právě v tu dobu, kdy tu mám být. Právě pro to, že můj názor je odlišný, jsem postaven do blízkosti osoby, která hledá odpověď proto, abych reagoval. Jak jste Vy svoji odpověď slyšela v rádiu, tak odpověď na otázky, byť nahlas nevyřčené, mohou být stvořitelem poslány prostřednictvím jakékoliv osoby. Tu se dostávám ke své premise, ano jsem oprávněn vyjádřit svůj názor či nesouhlas s jednáním druhého. To, zda se on zastaví ve svém točení a otevře dveře, na které jsme poukázali je na tom, kdo potřebuje slyšet, názor druhých. Následky si pochopitelně ponese on sám ať kladné či záporné. Proto nepovažuji vyjádření názorů za nepatřičné zasahování, a je li tato myšlenka míněna zcela upřímně, pak se nemám čeho obávat. Neboť kdesi jsem četl, že vládce podsvětí ve starém Egyptě Váš život neposuzuje za to kolik jste za života udělali chyb, ale osdouzen budete za to že jste kolikrát raději nic neudělali. Proto zcela bez vedlejších úmyslů vyjadřujme svůj názor na cokoliv , neboť nevíme koho a kdy náš názor přiměje k zastavení se a zamyšlení nad svojí situací.
    Matess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Matessi, děkuji za Váš příspěvek. Asi reagujete na tento článek - http://poselstviohne.blogspot.cz/2013/02/hranice-mezi-uprimnosti-zasahovani.html. Váš příspěvek a moji odpověď tam zkopíruju(a pro pořádek - zde časem smažu), cítím, že Váš komentář krásně tematicky článek doplňuje.

      Vypozoroval jste to perfektně a já Vám děkuji za Váš pohled. I v tomto člověk asi musí přijmout zákon rezonance - nepotřeboval-li by to dotyčný slyšet, neměla bych potřebu to říct. A také je pravda, že je-li něco řečeno - vždy to má svého adresáta (byť bych měla být adresátem vlastních slov já sama).

      Ty pochyby vznikly pravděpodobně na základě mé obavy, abych nesklouzla k "páchání dobra", které vychází spíše z ega a nevíry v druhého, ale to už je doufejme u mne minulost.

      S Díky Anamel

      Vymazat