sobota 24. listopadu 2012

O úskalích Rozhodnutí vystoupit z duality

Moment rozhodnutí se blíží. V každém z nás proběhne boj mezi starým a novým, to je ten bájný souboj mezi dobrem a zlem. Ta bitva započne a brzy skončí - v srdci každého člověka.

Až ten okamžik přijde, vzpomeňte si, co všechno Vám přinesla oddělenost, poděkujte za tu zkušenost a dejte univerzu najevo, že jste připraveni naplnit své právo prožívat radost a božskou tvořivost. Vědomě se rozhodněte.

Nedávejte již zbytečně svou energii ven a dejte svému posvátnému tělu to nejlepší prostředí, látky, barvy, péči a jídlo, ať vás může láskyplně nést životem.

Všechno může být jinak, máš-li pocit, že v tvé situaci ti pomůže jedině zázrak, tak uvěř, že tento zázrak skutečně přijde.

Planeta nepotřebuje zachránit bytostmi zvenčí, všichni vesmírní inženýři, konatelé zázraků, fontány radosti a studnice znalostí jsou již zde. Právě teď. Ve Vašich tělech. Jste to vy, přátelé!

Překážka č. 1 - strach ze změn
Je v nás zakořeněný velký strach, že nová životní i společenská situace může být horší než současný nevyhovující stav - však aktuální popis historie na Zemi to dokládá mnohými příklady, kdo však tyto "dějiny" objevil, sepsal a interpretoval? 

Máme tu staré, které už nechceme, a vnímáme nové, kterého nevíme, jak dosáhnout. Je tu obava, že přechodná fáze mezi starým a novým může být  bolestivá a plná chaosu, ve kterém se ztratíme.

Ten strach pramení z nedůvěry ve velký plán Univerza a v sebe sama, jestli zvládneme naplnit svůj podíl v tomto velkém záměru. Ve chvílích, kdy kráčíme pevně cestou své duše, mizí strach i pochybnosti. 

Překážka č. 2 - Neochota rozloučit se s velmi dobrodružnou formou zkušenosti
Stále častěji se ve mne objevuje pocit nostalgie, emoce spojené s loučením. "Užívej si, dokud to jde"... To zní, jako bych si pak už užívat nemohla, a to je zas jen nějaké vnitřní falešné přesvědčení, ale i tak mne to učí vychutnávat si každý moment, každý dar duality a hmoty - v tom nejlepším, co mi mohou poskytnout - každý krémový větrníček (ne ten z pásové výroby, ale s láskou dělaný v rodinné pekárně) s obrovským vděkem za radost, kterou mi skrze chuťové buňky přináší, bez viny - "Kde jinde ve Vesmíru si můžu dát něco tak božského? Díky." 

Stejně tak vnímám každou emoci, pozoruji a když jí posílám zpět Univerzu - říkám si "Bože díky za tuto zkušenost, za tuto oddělenost, za tuto bolest, která mne tolik učí Lidskosti. Bože, díky. Jaký geniální plán." Jednou s úsměvem budeme vyprávět hrdě svým dětem o době, kdy bolest v srdci byla tak veliká, že člověk v jednu chvíli měl pocit, že pukne, v pláči se sesunul na podlahu a nechal emoce vytékat v bolestivém transformačním procesu, o kterém nikdo nevěděl, kam vede a jestli někdy vůbec skončí. O době, kdy mysl tvořila svou vlastní realitu a mnohá dobrodružství duality se odehrávala pouze v našich hlavách skrze naše strachy a představy. O době, kdy vědomí v lidském těle bylo tak roztříštěné, že mnohdy pro iluzi a závoj zapomnění člověk nevěděl,  v kterém čase a na kterém místě univerza se nachází, o době, kdy se všechno tak rozmělnilo a ztrácelo hranice, že bylo těžké neztrácet v panice půdu pod nohama. O době, kdy člověk dobrovolně odevzdal svou svobodu ducha pro trochu matérie. Ó, univerzum, jaké skvělé dobrodružství jsi nám přichystalo. Až procitnu z tohoto snu, z mé duše vyjde výdechem jedno velké obdivuhodné Wau!

Proto možná mnoho z vás bude mít problém se rozhodnout dualitu skutečně opustit - protože je to tááák lákavé dobrodružství, ale je potřeba si uvědomit, že už je čas procitnout a dát vale všemu nižšímu, co nám brání v propojení s hvězdou Země směřovat mílovými kroky za hvězdou své duše. To bude čas, kdy budeme moci využívat dary hmoty bez přítomnosti bolesti z oddělení.

Překážka č. 3 - Naše nepřijetí a nepochopení nevyléčených aspektů nás samých a Univerza, sklony k sebeoběti a sebetrestání
Vypadá to jednoduše - rozhodnout se. Světlo/Láska/Boží plán nebo Dualita... jenom blázen by váhal... ALE tak jednoduché to není. Je v nás mnoho nevyléčených aspektů, které si neumí představit život jinak než v utrpení a strachu, tyto části jsou přesvědčeny, že potřebují bolestnou zkušenost pro svůj vývoj, neboť doposud nepoznaly nic jiného. Toto vychází jednak z našich bloků, jednak z emocí nižších bytostí na nás napojených a u někoho také z napojení na nižší světy v celém rozsáhlém univerzu (byla zde uzavřena dohoda, že tyto bytosti budou moci skrze člověka čerpat zkušenosti ze Země pro vývoj svých vlastních světů - do určitého momentu - kdy se vědomě rozhodnete, že je čas tuto dohodu uzavřít). Pozor - když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají, možná se Vás budou snažit přesvědčit, že potřebujete právě tu či onu zkušenost a způsob rozhodnutí - všechny tyto aspekty Univerza se chtějí skrze Vás projevit zde na Zemi, to je ten tlak, který pociťujete, ta roztříštěnost přání, jak by měl Váš život vypadat. Pociťte, co není vaše čistá božská podstata, obejměte je všechny, dejte jim lásku a požehnejte jim na jejich dalším putování Vesmírem, přijměte však plnou zodpovědnost za Vaše bytí tady na Zemi a právo na Tvorbu.

Až budeš stát ve svém srdci na rozcestí a budou Ti říkat, že je to jednoduché - jít cestou Světla -  v tu chvíli se staň vědomým pozorovatelem svého vnitřního Vesmíru, kde je tolik aspektů Tebe samého, kolik si jen vzpomeneš, uvěř všemu, co vidíš vnitřním zrakem, co cítíš a myslíš si, že se děje - cosi v Tobě se začne zmítat bolestí, nářkem, vztekem a sebelítostí. Poznej zda-li je to tvá vlastní část, či přivtělená bytost, které jsi dovolil/a se na tobě přiživit/přiučit - obejmi tuto část univerza v Lásce, Pochopení a Soucitu s jasným vědomím, že tvá božská podstata je nad tím vším. Staňte se matkou/otcem těmto aspektům a jako vesmírní rodiči je vyšlete s požehnáním na jejich vlastní cestu, řekněte jim, že jsou dostatečně hodnotní a silní na to, aby to zvládli.

Už jste pro tyto aspekty univerza udělali vše, co jste mohli, a možná ještě víc. Máte sílu na to udělat krok dál, přijmout zodpovědnost za svůj život a plán duše, který je tak ohromný, že jste možná v pochybnostech přenechali svůj život a svá těla někomu jinému - ať už na fyzické úrovni (nevhodná práce, uspokojování potřeb druhých na úkor vlastních), nebo duchovně (elementálové myšlenkových forem, bytosti nižších světů). Je čas vzít si vše své zpět.

Překážka č. 4 - Je jednodušší posuzovat zkušenost druhého, než se podívat na tu vlastní
Je zde také mnoho bytostí, jejichž plánem duše je setrvat v dualitě, i oni přináší božskou inspiraci a zkušenost, vzdejme jim hold a úctu za odvahu, jíž přispívají Univerzu, a tedy i nám samým. Respektujte je. Neposuzujte. Ale stále buďte ve svém středu, navenek neutrální, pevní, hlídejte si svou energii (nikoliv ve strachu, ale v přirozeném plynutí).

S Láskou a Úctou ke všem bytostem zde na Zemi. Anamel

----

A ještě doporučení od Inelie Benz k volbě paradigma žití (celý článek a zbylá doporučení na Heilys Café), tyto dvě (spolu s detoxikací těla) však považuji za nejdůležitější, neboť respektují svobodu zkušenosti druhého.

"A co se týká ostatních kolem nás, tady jsou některé z možností, kterými můžete přispět jim a planetě :


·    Uznejme, že Vyšší Já druhého člověka ví lépe než my, do jakého paradigmatu se má přesunout.


·    Dovolme druhému člověku existovat bez odsuzování z naší strany."

6 komentářů:

  1. cely zivot jsem flakac, podlehajici sve vlastni pohodlnosti a lenosti. na druhou stranu mam schopnosti a vize jak pomoct lidem. jsem totalne rozdvojeny, ale neschopny realizovat v plne mire, co opravdu chci. citim se snad opravdu necim blokovany ci ovlivneny, ale rikam si, jestli to nejsou jen vymluvy, jak omluvit svou lenost a slabou vuli. tak jako tak si preju dokonaly zivot v lasce a dobru plny neomezene tvorby myslenkami. tento clanek me tak docela pozitivne naladil. ale stale to vnimam jako moc jednoduchou volbu a vysvobozeni, ktere si jakoby nezaslouzim. ja nevim. informace ohledne 21.12. se s prichodem magickeho data umirnuji. driv to byl samy prechod do 5. dimenze atd, ted jsou to vetsinou "pouze" energeticke vlny uvedomeni a nastup lepcih casu. coz je taky super, ale stale je to velmy omezeny svet moznosti...mozna chci moc. ja nevim. pomoc :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Clarcu,
      možná tvé posuzování sebe jako flákače vychází ze společenských měřítek, podle vesmírných měřítek jsi prožil svůj život tak, jaks měl, stačí se přestat hodnotit a najít v tom, co bylo, poselství pro to, co je nyní. Ještě než jsem nastoupila na Cestu duše, často jsem posuzovala, např. svému bývalému příteli jsem vyčítala, že se fláká, že nevyužívá svůj potenciál, blablablabla, pak mi došlo, že já nemám právo hodnotit jeho způsob života, protože se nakonec ukázalo, že je funkčnější než ten můj (ve svém flegmatismu vytvářel mnohem méně negativní energie, takže pro Zemi pracoval, svým způsobem, lépe než třeba já ve své frustraci:) a zároveň byl perfektním učitelem-zrcadlem a ukazoval mi opak mého workoholismu, takže mne nutil se zamýšlet nad mým způsobem bytí. I ty jsi pravděpodobně takovým zrcadlem spoustě lidí - než se rozhodneš, že už jím nechceš být a vybereš si jinou zkušenost.

      Bloky a vlivy na nás působící jsou často hluboké a občas si říkám, že je zázrak, že vůbec chodíme a jakžtakž fungujeme, protože, co se děje na energetických úrovních (jak pracujeme, kolik toho čistíme, kolik útoků odrážíme), si zaslouží potlesk, takže klíčem je být na sebe hodný a zároveň k sobě být upřímný... Všechno nás učí...

      V každém nenápadném Clarcovi dřímá mocný superman.

      Vymazat
  2. Anamel, je to přesně do slova a do písmene tak, jak to popisuješ. Jsem ti nesmírně vděčná, žes to tak dokázala pojmenovat a pojmenovala. Takových duší, které mají přesně tyto problémy s rozhodnutím mezi starým a novým, s opuštěním duality, jsou spousty a spousty. Mám je všude možně okolo sebe - v okruhu známých. ... Není to pro ně vůbec jednoduché rozhodnutí, protože si toho nebyly a nejsou vědomy. Tenhle text by mnoha z nich mohl pomoci otevřít oči. Ve svých terapiích jsem se s těmito tématy setkávala a setkávám se velice často. Hned posílám dál. DĚKUJI, DĚKUJI, DĚKUJI. Olga Livisipea
    .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Livi, děkuji Ti, píši o tom, co prožívám, jedině tak mohu vynést vnitřní pravdu na povrch i pro ty, kteří na to nemají doposud odvahu, a tak se snažím psát co nejupřímněji sama k sobě. A i když některé věci pro mne už nyní nejsou platné, vím, že existuje čím dál více duší, které procházejí postupně fázemi, kterými jsem si prošla já. Týká se to zejména těch duší, které sdílí své tělo s velmi temnými entitami, přes jejichž energii nedokáží vidět svou skutečnou podstatu. Tyto duše jsou velké Světlo, které si vzalo pod křídla velkou temnotu - ve spolupráci se transformují navzájem, ale mnohdy to nevinným duším přináší mnoho bolesti, neboť jejich vědomí tady a teď nedokáže rozlišit, že to, co se v nich odehrává, často není "jejich". Děkuji Ti za odkaz a šíření. S Láskou Anamel

      Vymazat
  3. SVŮJ TEXT MŮŽEŠ NAJÍT I ZDE:
    http://inner-light.ning.com/profiles/blog/show?id=6370783%3ABlogPost%3A160422&commentId=6370783%3AComment%3A160440&xg_source=activity
    Livisipea

    OdpovědětVymazat
  4. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account
    it. Look advanced to far added agreeable from
    you! However, how can we communicate?

    Here is my blog ... mazda rx8 for sale used

    OdpovědětVymazat