neděle 27. července 2014

E-SHOP a TOULKY PO ŠUMAVĚ A DÁL

Když máme to novoluní, dovolte mi Vám představit mé několikatýdenní "miminko", které je jasným důkazem anamelího okázalého v-pádu do hmoty - můj e-shop. Boží! Tleskejme hurá! A proč? Jestli se ten svět kolem promění v cosi jiného, hodlám si to, co aktuální struktura Životu nabízí, ještě pořádně a parádně užít, po svém ;) Nač čekat a vzdychat "už tam budem?". Tohle je pro mě něco nového, a tak mě to dost baví - aspoň do té doby, než se naučím, co potřebuju - a o tom život je, pak půjdu zas dál (a já přesně vím, které své stíny či slabé stránky tímto překonávám). Tedy tu: E-shop Liveinspirit - hodnoty a vize. A tady E-shop Liveinspirit - Na vlastní kůži ozkoušeno je má zatím skromná nabídka - časem hodlám zájemcům zprostředkovat vše, co já sama miluju a z-bož-ňuju jako třeba knihy, menstruační kalíšky ááátááákdááále <3 

Na minulý víkend jsem vyhlásila anamelí toulání po lesích a loukách. Někteří z Vás se ozvali, že se jim termín nehodí - a pro ty mám výbornou zprávu, že to rozhodně nebylo naposledy!

Nakonec dorazil jeden hrdina, který dorazil bez jakýchkoliv cestovatelských zkušeností a přes hlasy bližních zrazující ho, že je to bláznovství jet na víkend ze Slovenska k úplně neznámé holce, která je navíc asi šílená :)) Nechť je inspirací nám všem. 

Přežil toho mnoho (např. svoje první stopování a spaní pod stanem nebo to, že jsem zapomněla lžičky a večeři jsme museli jíst rukama, že jsem ho nechala jít několik kilometrů samotného, dvakrát! Jednou protože osamocené putování považuju za velmi přínosné pro sebepoznání, podruhé - protože mě přepadla ponorka a lezl mi už na nervy :), vyžádal si anamelí styl "pojďme rýpat do hoven", a tak jsme se dostali k opravdu ožehavým tématům a nakonec jsme našli jádro všeho, pro co si mladý cestovatel přijel, a poslední noc jsme prokecali, jak kdybychom byli dlouholetí přátelé. Palec nahoru a klobouk dolů za tu odvahu a rozhodnutí pro změnu!

CESTOVNÍ MENU - AKTUÁLNÍ PLÁNY CEST - NABÍDKA

Zde je souhrn mých plánů, kdyby Vás něco z toho zajímalo, napište mi na anamel.web@gmail.com, co se týče financí - u své práce to řeším většinou individuální domluvou - prostě aby všichni byli spokojený. Aby někdo neměl pocit, že platí něco, co nechce, a abych se já cítila dostatečně oceněná, jedině tak může společný čas být pří-jemný.

SRPEN - NA CHALUPĚ
Pro celý srpen platí nabídka pokoje na chalupě ve Veřechově. Vhodné pro ty, kteří potřebují vystoupit ze stereotypu, strávit nějaký čas sami se sebou a získat širší perspektivu, co se vlastního života týče - z vlastní zkušenosti vím, že někdy se potřebujeme vzdálit, abychom se mohli přiblížit. Ovšem chalupu nabízím i k prázdninovému odpočinku s přáteli, rodinou. K dispozici je vybavená kuchyň i koupelna (takže můžete zapomenout i ručníky a hygienické prostředky, jen kartáček Vám asi nepůjčím:). Vařit můžete na kamnech (mají i troubu) nebo jednoplotýnkovém vařiči. Do vesnice jezdí autobus, je tam miniobchod. Dva kilometry je kravín s mlékomatem. Pět kilometrů jsou Horažďovice (obchody, markety, bazén, muzeum, kavárny). Dvorek na ranní a večerní posedávání. Louky a lesy nádhera. Houby rostou. Výlety poradím. Dáme občas nějaký čaj a poklábosíme, když budete chtít. Cenu  za ubytování domluvíme podle délky pobytu, počtu lidí ku spokojenosti všech. Fotky dodám zájemcům.

PRŮVODCE PO ŠUMAVĚ (NEJBLIŽŠÍ AKCE 8.-10. 8.)
Nabízím možnost dvoudenního toulání se po Šumavě s přespáním ve stanu či pod širým nebem, vybavení půjčím. Přesuny po Šumavě mým autem a samozřejmě pěšky - některé úseky spolu, jiné každý sám, ale žádná fyzická odíračka, na to ani já nejsem. Stravu mohu nabídnout vege. Cena závisí na počtu lidí, kapacita 3 lidé. Nejlepší jsou tři lidé, kteří se neznají (mohu Vás spojit, když se shodnete na termínech), naši bližní nás většinou tahají zpět do našich masek a pohodlí, před neznámými lidmi totiž spíše dáme prostor našim autentickým individualitám. Když si přečtete odstavec výše o šumavských toulkách, můžete si udělat představu, jaké by to mohlo být :)

DRUHÁ POLOVINA SRPNA - ALPY, DOLOMITY
Nabízím cestování po anamelím stylu (hory - spíše pohodově, i když do kopce je to dost, to je jasný :), kávičky, spaní pod širákem, koupání, povalování se...) - cca 6 dní, Alpy, Dolomity. Když pojedou se mnou tři lidé - mohla by být cena kolem 5 tisíc vč. dopravy, částečně společného stravování (asi snídaně, večeře - to je na cestách takové nejstabilnější, přes den je stravování "jak se zadaří") a případného zapůjčení vybavení, které Vám bude chybět pro tento způsob cestování (když ho budu mít). Když si přečtete odstavec výše o šumavských toulkách, můžete si udělat představu, jaké by to mohlo být :)

KONEC SRPNA, ZÁŘÍ - SVATOJAKUBSKÁ POUŤ
Ráda bych se po divokém létě zklidnila několikadenním putováním. Proto pokud někdo z Vás přemýšlel o camino de Santiago a zatím se nerozhoupal, mohu nabídnout, že Vám pomůžu s přípravou na základě svých zkušeností (sbalení, fyzická příprava, plány), pomůžu vybrat trasu šitou na Vás, najít dobrou a levnou dopravu do Španělska a zpět a v případě zájmu pojedu s Vámi a první týden budeme putovat spolu (přes den ale každý zvlášť a večer posdílíme), po týdnu už budete zkušení a sebevědomí poutníci, a i když to možná teď nevypadá, zvládnete celou pouť sami, nebo se můžete vrátit do ČR se mnou a další úsek jít třeba příští rok (záleží na čase). Dle mého je ideální strávit na cestě 21 dní, ale ne každý si to může a chce dovolit. Cena opět dle domluvy (buď jen za přípravu a pak vyletíte jako ptáčci sami z hnízda, nebo i za doprovod/průvodce)

PODZIM - TENERIFE, KANÁRSKÉ OSTROVY
To je sice hudba zatím (lehce) vzdálené budoucnosti, ale v září a říjnu bych ráda vzala dva tři lidí na mé oblíbené Tenerife. Vzhledem k cenám za obdobné cesty - ať už turistické nebo duchovní (i když ne každý asi nabízí spaní ve stanu) se nemusíte bát, že by má nabídka byla drahá :)))

Co se týče cestování - krom mnoha svých individuálních cest tzv. nadivoko jsem skoro 10 let jezdila každý měsíc na výlety po ČR s pubertální mládeží, takže takové cestování zorganizovat zvládnu v pohodě (přizpůsobit se Vaší fyzičce, potřebám atd.), ale rozhodně nejsem žádný bejbysitr, který bude vláčet břemeno Života za Vás, tedy když cestujete se mnou, tak na vlastní zodpovědnost, vždy budete mít volbu, jak den proběhne, stačí vyjádřit své pocity a přání. Na Vás bude záležet také to, jakým způsobem spolu budeme pobývat (mám k dispozici mnoho módů podle toho, co Vaše duše potřebuje, na ega příliš ohled neberu :)

Tak buen camino, dálky volají, stejně jako naše duše, která touží po dobro-družství.


-----------
Doplnění - tu je zpětná vazba mého spolucestovatele :))) "Z mojej strany samozrejme spokojnost, ibaze ja som z pohladu vecsiny dnesnych ludi v mnohych oblastiach cvok. Co iny riesia, ja vecsinou neriesim. Co prevaznu cast ludi zaujima(aspon tych v mojom okoli), mna vecsinou nie. V hudbe si rad vypocujem skladby snad od 60. rokov az po sucasnost a podobne siroke hranice toho co znesiem alebo co mam rad mam vo vecsine oblasti. Takze moja objektivna recenzia by vyzerala asi tak, ze hlavu si mi neutrhla, ujmu na zdravi som neutrpel-skorej naopak, pocasie bolo fajn a priroda aj ubytovanie tak isto super :D. Takmer vsetko ostatne povazujem za subjektivne a ja som bol spokojny po vsetkych strankach. Ale kedze ja som nic neocakaval (aspon v mysly nie), nemohol som byt v podstate sklamany a z vyletu som si odniesol to, co som sa prave potreboval naucit a s tym som aj na zaklade vnutorneho pocitu na tu cestu impulzivne isiel. Ake by boli reakcie inych ludi vsak netusim. Moja skusenost bola urcite pozitivna. Avsak ked niekto nieco konkretne ocakava, lahko sa moze stat, ze sa v niecom sklame, ak nieco nejde smerom, ktory cakal."

Autor článku: Jana Mráčková, Anamel 

Článek (či jeho části) je možné sdílet v nezměněné podobě včetně aktivního odkazu na http://poselstviohne.blogspot.cz.

Žádné komentáře:

Okomentovat